שכר מינימום מותאם -- תגובה
מאת:
amiraelliot
May 27, 2010
||
10:17
שלום יקירה,
קודם כול ברוכה הבאה לתפקיד מנהלת הפורום, אני בטוח שתלמדי את הנושאם במהירה.
התגובה שלי מתחלקת ל-2:
1. בשביל מה בעצם קיימת כל המנגנון הזה של שכר עבודה מותאם?
מה המטרה שלו?
את איזו בעיות הוא נועד לפתור?
2. לפי דבריך, רק העובד המתמודד/בעל המוגבלות, רשאי לבקש הערכת שכ"ע
מטעם משרד התמ"ת.
מה צריך להיות המניע לאותו מתמודד, שייגש ויבקש אותה הערכה?
האם המניע, להעלות את שכ"ע שלו למינימום? אם כך אין לי בעיה עם זה.
אבל האם התוצאה לא עלולה להיות, הורדת שכ"ע בפועל של עובדים מתמודדים רבים
(אולי משום שההערכה נעשית בתקופת ירידה אישית המתאפיינת במחלות כאלה?
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 19, 2010 | 19:59
|
|
|
יש לי מכרה, מתמודדת באיזור ת"א, שהחלה לעבוד במסגרת התעסוקה הנתמכת,
לפני שלושה חודשים. עד אז עבדה במסגרת מוגנת.
התפרנסה במקום החדש, כ-21 ש"ח לשעה.
נודע לנו כעת, שיבוא למקום עבודתה, נציג מטעם משרד
התמ"ת, כדי לבחון את יכולתיה בתעסוקה, בהשוואה לעובדים
שאינם נפגעי נפש.
לאור זאת, ובהנחה שהעובדות מדוייקות, יש לי 2 שאלות:
1. האם התערבות גורם זר, לקבוע לפגוע שכ"ע של אדם מוגבל,
יושב אם חוקים שנחקקו בעבר להגנת בעלי מוגבלות.
2. האם אין כאן, פגיעה גם ברצון הטוב, של מתמודדים ושאר אנשים
עם מוגבלות, לשתף פעולה עם הנוהלים החדשים סביב התעסוקה..
|
|
|
|
|
|
•
|
| אם הכוונה לבדיקה לשכר מינימום מותאם
merave
|
|
|
May 20, 2010 | 11:53 |
|
|
למיטב ידיעתי, אם מדובר על בדיקה מטעם התמ"ת לשכר מינימום מותאם, בקשה לבדיקה שכזאת יכולה להיות מוגשת אך ורק על ידי העובד עצמו, האפוטרופוס שלו או אדם שיש לו יפוי כוח של העובד. לפי אתר משרד התמ"ת, אין למעסיק רשות לפנות בבקשה לעריכת בקשה שכזאת.
בנוגע לנוהלים החדשים סביב תעסוקה, האם את מתייחסת לחוק לרון? אם כן, למיטב ידיעתי, חוק לרון אינו מתייחס לנושא שכר מינימום מופחת אך אינני מומחית בנוגע אליו.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 23, 2010 | 12:41 |
|
|
שלום,וסליחה על עכוב במתן התגובה.
כמה הדגשים על מסלול שכר מינימום מותאם – אדם עם מוגבלות אשר יכולת העבודה שלו מופחתת, יכול לפנות למשרד התמ"ת בבקשה כי ייקבע לו שכר מינימום מותאם. בעקבות פנייה זו, יערוך משרד התמ"ת אבחון במקום העבודה החדש ויקבע מהי יכולת העבודה של העובד. על סמך האבחון ייקבע שכר המינימום עבורו.
מספר עובדות חשובות על מסלול שכר מינימום מותאם:
•רק העובד (ולא המעסיק) יכול לפנות לתמ"ת בבקשה לערוך אבחון לשם קביעת שכר מינימום מותאם.
•עובד במסלול שכר מינימום מותאם זכאי למלוא הזכויות הסוציאליות של עובד (פנסיה, פיצויי פיטורין, החזרי נסיעות, חופשות).
•ניתן להשתכר ביותר משכר המינימום המותאם שנקבע, וזאת בהתאם לסיכום עם המעסיק.
•קיימות שבע דרגות שכר מינימום מותאם לשעה: 20 ₪/ 16 ₪/ 14 ₪/ 12 ₪/ 10 ₪/ 8 ₪/ 6 ₪ (הסכומים מעוגלים). השיבוץ לדרגות השכר נקבע בעקבות האבחון של יכולת העבודה.
•המכרה שאת מציינת עובדת מעל שכר מינמום לשעה. ולכן יכולה לבטל את הנציג מטעם התמ"ת אלא והיה לה או למי שמלווה אותה בתעסוקה נתמכת הסכם עם המעסיק , הכל בתיאום ובהסכם של שני הצדדים .כדאי לברר עמה מה סוכם . והיה אם מוסכם על שני הצדדים שכר מינמום מותאם אז כדאי ללכת על התהליך הזה.
במקרה והיא תקבל פחות משכר מינמום לשעה כדאי שיהיה תהליך של שכר מינמום מותאם על מנת שתקבל את זכותיה.
לקבלת מידע נוסף, ניתן להתקשר למוקד המידע בנושא שכר מינימום מותאם של המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה מטעם התמ"ת בטלפון: 1-700-70-78-71.או באתר אינטרנט של משרד התמ"ת http://www.motial.gov.il
בהצלחה
יקירה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 27, 2010 | 10:17 |
|
|
שלום יקירה,
קודם כול ברוכה הבאה לתפקיד מנהלת הפורום, אני בטוח שתלמדי את הנושאם במהירה.
התגובה שלי מתחלקת ל-2:
1. בשביל מה בעצם קיימת כל המנגנון הזה של שכר עבודה מותאם?
מה המטרה שלו?
את איזו בעיות הוא נועד לפתור?
2. לפי דבריך, רק העובד המתמודד/בעל המוגבלות, רשאי לבקש הערכת שכ"ע
מטעם משרד התמ"ת.
מה צריך להיות המניע לאותו מתמודד, שייגש ויבקש אותה הערכה?
האם המניע, להעלות את שכ"ע שלו למינימום? אם כך אין לי בעיה עם זה.
אבל האם התוצאה לא עלולה להיות, הורדת שכ"ע בפועל של עובדים מתמודדים רבים
(אולי משום שההערכה נעשית בתקופת ירידה אישית המתאפיינת במחלות כאלה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 30, 2010 | 14:42 |
|
|
שלום ,
ותודה רבה על הסבלנות ,
ראשית כל אנסה לענות על הרעיון שעומד מאחורי שכר מינמום מותאם,על פי דיני העבודה בישראל,מעסיק אינו יכול לשלם לעובד פחות משכר מינמום לשעה . מכיוון שכך מעסיקים רבים סירבו להעסיק אנשים עם מוגבלות עם יכולת עבודה מופחתת ואנשים אלה עבדו לא אחת ללא יחסי עובד מעביד,ללא תנאים סוציאליים וללא פיקוח חיצוני על גובה השכר.תקנות שכר מינמום מותאם נועדו להסדיר את הנושא,בפיקוח משרד התמ"ת, ולאפשר לאותם עובדים לעבוד ביחסי עובד מעביד ולקבל זכויות סוציאליות מלאות כעובדים(ימי מחלה,חופשה ,פנסיה ועוד)וזאת תוך התאמת השכר ליכולת העבודה שלהם. דבר נוסף הבסיס לקביעת השכר הוא התפוקה שלו,ויכולת העבודה. לא מדובר בחסד וצדקה אלא ביחסי עובד מעביד.
שנית,הערכה והתוצאה יכולה להיות לשני הכיוונים ואין ספק שמצב היחסים בין עובד למעביד אינו תמיד בהכרח פשוט (בעיקר בתקופות כמו שאת מציינת)אם זאת,חשוב לומר שאנשים עם מוגבלות אשר עובדים כיום במסגרת השוק הפתוח שלא ביחסי עובד מעביד העסקה כזאת אינה חוקית. ולכן חשוב להורות למעסיק לעבור ליחסי עובד מעביד.
אני מקווה שעניתי על שאלותך
על כל שאלה נוספת אשמח לענות
תודה ובהצלחה
יקירה
|
|
|
|
|
|
|
|